Koneviestin asiantuntijaseminaari 31.8.2021: Hiilen sidonta on vain osa isoa kokonaisuutta

Datasense mukana Koneviestin organisoimassa asiantuntijaseminaarissa 31.8.2021. Korkeatasoisia esityksiä, hyvää keskustelua ja verkostoitumista. Pitkästä aikaa tapaamisia kasvotusten. Lue juttu koneviestin sivuilta..

Miten viljelymenetelmillä voidaan vaikuttaa hiilen sidontaan ja ympäristövaikutuksiin. Seminaaritallenne löytyy täältä

Lauteilla tutkimusinsinööri Jiri Luojukoski

Kasvukauden tutkimustulokset herättivät runsaasti mielenkiintoa. Datasense tekee useissa kohteissa erilaisia vertailumittauksia. Yläkuvassa esillä lannoitemäärien vaikutus hiilensidontaan. Tässä projektissa asiakkaamme haluaa täsmällistä tietoa voidakseen optimoida lannoitemäärän suhteessa hiilen sidontaan.

Myös turvepeltojen ja kivennäismaiden vertailututkimus herätti kysymyksiä. Kasvukauden aikaiset mittaustulokset näyttävät, että merkittäviä päästöeroja ei ole. Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus, vaan mittaukset pitää ulottaa koko vuodelle ja huomioida myös nurmipeltojen uudistamisen aikaiset tulokset. Myös alueelliset kasvuolosuhde-erot vaikuttavat merkittävästi. Työtä pitää siis jatkaa ja pyrkiä saamaan mahdollisimman vertailukelpoista dataa ympäri vuoden kestävistä mittauksista.