Säteilyvahti PAR

Tarkka, vakaa ja kestävä PAR-mittaus kaikista valonlähteissä.  PAR sensori mittaa säteilyä, joka ohjaa fotosynteesiä. Säteilyä kutsutaan fotosynteettisesti aktiiviseksi säteilyksi  ja se määritellään tyypillisesti kokonaissäteilyksi 400–700 nm alueella. PAR ilmaistaan  fotosynteettisen fotonivuon tiheytenä (PPFD), jonka yksikkö on mikromoolia neliömetriä kohti sekunnissa (µmol m -2 s -1 ). 

Käyttökohteet

Sensori on suunniteltu jatkuvatoimiseen mittaukseen ulko- ja sisätiloissa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat satoennusteen laskenta, hiilen kierron mallinnus ja LED valospektrin monitorointi kasvihuoneissa.

Datapalvelut

Mittaustiedot siirretään valtakunnallisen LoraWAN verkon välityksellä skaalautuvaan Datasense pilvipalveluun. Lähes koko Suomen kattava verkko mahdollistaa sensorin asennuksen käytännössä lähes minne tahansa.

Datasensen pilvi huolehtii datan pitkäaikaistallennuksesta ja siellä toimii myös valvomo, josta näet mittaustulokset lähes reaaliajassa ja jolla voit asettaa hälytykset raja-arvoille, analysoida dataa, ohjata laitteita ja ajaa raportteja automaattisesti. Datasensen palveluihin kuuluvat myös verkon ja laitteiden vikavalvonta, tekninen tuki, asennukset ja neuvonta.

Ominaisuudet

  • Erittäin pieni virrankulutus mahdollistaa vuosien käytön ilman pariston vaihtoa
  • Integroitu ja rajattomasti skaalautuva Datasense pilvipalvelu datan pitkäaikaistallennukselle, analysoinnille ja monipuolisille käyttöliittymille. 
  • Täyden spektrin kvanttianturi, jonka spektrialue on 389–692 nm (±5 nm)
  • Tarkat mittaukset kaikilla valonlähteillä, mukaan lukien valodiodit (LED)
  • Kupolin muotoinen anodisoitu alumiinirunko, joka on suunniteltu kestäväksi ja itsepuhdistuvaksi pidempään käyttöikään ja vähäisempään huoltoon
  • IP68-luokiteltu liitin. Anturipää irrotettavissa kaapelista merikäyttöön tarkoitetulla 316-L ruostumattomasta teräksestä valmistetulla liittimellä nopeaan ja helppoon huoltoon
  • Anturiin tallennetut tehdaskalibrointitiedot, joten tarkkaan mittaukseen ei tarvita anturikohtaisia kalibrointikertoimia
  • Jokainen anturi on kalibroitu huolellisesti valvotuissa olosuhteissa ja jäljitettävissä NIST-vertailustandardeihin
  • Neljän vuoden valmistajan takuu

Kysy asiantuntijoilta tai pyydä tarjous. Suunnitellaan yhdessä paras ratkaisu.

Ympäristötutkimus ja kasvihuonekaasujen mittaukset
jari.hakkarainen@datasense.fi +358 40 5022740

Sisäilma, kiinteistöt ja asbestin purkutyömaat
timo.maaranen@datasense.fi +358 40 5170112